PUBG

Mobiilipelit kuten PUBG ja suomalaisten Clash of Clans ovat pelejä, joita opettelemalla ja sopivasti pelaamalla voi päästä kiinni jopa miljooniin dollareihin, siis vain kännykällä pelaten! Totta kai tässäkin pelaamisen opetteleminen vaatii sekä taitoa että halua, ja koska pelaajia voi olla miljoonia, on isoon turnaukseen pääseminen jo ison työn takana, mutta kuitenkin e-Urheilu mobiilisti kuuluu tälle listalle.

Viihdepelaaminen

Näiden edellä mainittujen pelien yhteinen asia oli, että jokainen genre mahdollisti rahallisen voiton. Puhelimeen on kuitenkin saatavilla tuhansia maksuttomia ja maksullisia pelejä vaikka miltä pelityyliltä aivan viihdepelaamista varten. Peleistä löytyy niin yksinpelattavia soolopelejä kuin paljon erilaisia tiimipelejä, joissa siis pelataan toisten mobiilipelaajien kanssa.

Jos viihdettä ja ajanvietettä kaipaat, älypuhelin on yksi helpoimmista ja varmimmista valinnoista, sillä sellainen on lähes jokaisella meistä ja löydettyäsi oman suosikkipelin, voit todennäköisesti haastaa kaverisi pelaamaan joko sinun kanssasi tai sinua vastaan.

PUBG ammattilaisuus?

PlayerUnknown’s Battlegrounds pelissä aloitat pelaamalla sitä ”normaalien” muiden pelaajien parissa, mutta mikäli haluat kehittyä, siirryt pelaamaan sitä muiden kehittyneiden pelaajien kanssa erillisiin pelihuoneisiin ja sitä kautta vähitellen mahdollisesti kohti rahaturnauksia. Vaikka tämä PUBG on vielä tuore tulokas eSports maailmassa, on se kerännyt pelaajia jo miljoonia ja ensimmäiset miljoonan dollarin turnauksetkin on jo olemassa. Tämän hetken (syyskuu 2018) neljä eniten rahaa tienannutta PUBG pelaajaa tulee Kiinasta mutta jo sijaluvulla kuusi löytyy suomalainen pelaaja, Samu Kauppinen, joka on tienannut PUBG pelaamalla yli 128 000 dollaria 12 turnauksessa. Maailmarankingissa hän on sijalla 660 ja Suomen listallakin vasta numero 7, mutta rahaturnauksissa hän on menestynyt. Suomi on muuten maana sijalla viisi(!)