NENT Group laajentaa Bundesliigan oikeuksia historiallisella jättisopimuksella vuoteen 2029

Soccer Football – Europa League – Group C – Slavia Prague v Bayer Leverkusen – Sinobo Stadium, Prague, Czech Republic – October 29, 2020 Bayer Leverkusen’s Lukas Hradecky during the warm up before the match REUTERS/David W Cerny

Pohjoismaiden johtava suoratoistoyhtiö Nordic Entertainment Group (NENT Group) ja DFL Deutsche Fußball Ligan tytäryhtiö Bundesliga International ovat jatkaneet mediaoikeuskumppanuuttaan vuoteen 2029 asti yhdeksällä Euroopan markkina-alueella. Historiallisen sopimuksen myötä Suomessa voi seurata joka viikko Bundesliigan ja Bundesliiga  2:n maailmanlaajuisia supertähtiä ja kotimaisia tähtipelaajia Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa.

Elisa Viihde Viaplay näyttää yli 300 suoraa Bundesliiga-ottelua joka kausi. Sopimus sisältää myös yksinoikeudet Saksan Supercupiin ja Bundesliigan pudotuspeleihin.

Sopimus on pisin mediaoikeussopimus, jonka joko NENT Group tai Bundesliga International ovat koskaan solmineet , mikä korostaa näiden kahden toimijan vahvaa suhdetta. Sopimuksen voimassaoloajan aikana Bundesliigasta tulee yksi NENT Groupin suoratoistotarjonnan kulmakivistä, ja molemmat osapuolet pyrkivät kasvattamaan Bundesliigan fanipohjaa entisestään koko NENT Groupin lähetysmarkkinoilla.

Euroopan suurimpiin sarjoihin lukeutuvassa Bundesliigassa pelaa myös monia suomalaisia. Mm. Lukas Hradecký (Bayer Leverkusen), Joel Pohjanpalo (Union Berlin), Fredrik Jensen (FC Augsburg) ja Niklas Moisander (Werder Bremen) ovat tulleet tutuiksi eurooppalaisyleisölle Huuhkajien lisäksi myös saksan suurseuroista.

”Hienoa, että Bundesliigan näkyminen Suomessa on on turvattu noin pitkäksi aikaa eteenpäin. Tämä lisää varmasti sarjan kiinnostusta entisestään”, kommentoi Lukas Hradecký uutista.

Bundesliiga on tunnettu nopeasta ja viihdyttävästä jalkapallosta ja liigassa nähdäänkin eniten maaleja per peli verrattuna kaikkiin Euroopan huippuseuroihin. Bundesliigan fanikulttuuri on myös vailla vertaansa ja ottelut keräävät normaalioloissa Euroopan suurimpia katsojakeskiarvoja.  

“Nelinkertainen maailmanmestarimaa, jossa jalkapallo on hyvin organisoitua ja koko se fanikulttuuri. Kun lauantaina kello tulee kymmenen jengi kokoontuu aamiaiselle ja lähtee yhdessä autoilla ja busseilla vieraspeleihin mahtaville stadioneille. Tunnelma jalkapallostadioneilla Saksassa on aivan uskomaton”, intoilee Viaplayn jalkapallo-asiantuntija Pasi Rautiainen Bundesliigan merkittävyyttä ja jatkaa; “Se on meidän suomalaisten liiga. Lukas Hradecký pelaa unelmakautta taas kerran Leverkusenissa, on johtava maalivahti Saksassa – meidän suomipoika Turusta. Fredrik Jensen Augsburgissa. Loukkaantumisten täyttämä kausi mutta varmasti lyö joku päivä itsensä läpi. Jolle Pohjanpalo, meidän rakastamassa Berliinissä, jossa Hertha pelaa Unionia vastaan derbyjä. Jolle paukutti nyt jo hattutempun, jos pysyy terveenä, tulee pelaamaan upeeta roolia vielä tulevina kausina oli Leverkusenissa tai jossakin muualla.” Katso Pasi Rautiaisen videotervehdys kokonaisuudessaan täältä.

“Bundesliigassa nähdään loistavaa jalkapalloa, ja samalla myös lukuisia suomalaisia huippupelaajia. Se, että vuoden urheiljaksi 2020 Suomessa valittiin Lukas Hradecky, kuvaa osaltaan liigan arvostusta maassamme. Pitkä sopimus antaa meille hyvät lähtökohdat tuoda Bundesliigaa yhä lähemmäksi suomalaisia jalkapallon ystäviä”, sanoo NENT Group Finlandin urheilupäällikkö Ville Klinga.   

”Sitoutumalla tähän pitkäaikaiseen sopimukseen, vahvistamme jälleen kerran strategista lähestymistapamme työskennellä käsi kädessä kumppaneidemme  kanssa, toimittaaksemme maailmanluokan tuote faneillemme kaikkialla Euroopassa. Ottaen  huomioon NENT Groupin suoratoistotavoitteet ja innovatiivisen asenteen, joka heijastaa omaa toimintatapaamme, tiedämme NENT Groupin olevan meille erittäin sopiva vahva kumppani. Odotan monia jännittäviä yhteisiä hetkiä tulevina vuosina”, kertoo Bundesliga Internationalin toimitusjohtaja Robert Klein.

Suomessa NENT Group tulee näyttämään yli 300 suoraa Bundesliiga-ottelua jokaiselta kaudelta Elisa Viihde Viaplay -palvelussa. Valikoituja otteluita nähdään myös V sportin urheilukanavilla.

Vastaa