Afrikan jalkapalloilun huippusarjat suorina lähetyksinä Elisa Viihde Viaplayssa

Viaplayn ja Afrikan jalkapalloliiton Confederation of African Football (CAF) solmima monivuotinen yhteistyösopimus tuo jalkapallon miesten ja naisten Afrikan-mestaruuskilpailut sekä Afrikan Mestarien liigan yhdeksään Viaplay-maahan. Joka toinen vuosi järjestettävät jalkapallon Afrikan-mestaruuskilpailut ovat maanosan suurin urheilutapahtuma, jossa nähdään useita jalkapallon supertähtiä, kuten Liverpoolin Mohamed Salah ja Sadio Mané, sekä Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyang. Elisa Viihde Viaplayn lisäksi osa otteluista on katsottavissa myös V sport -kanavilla. Historiallinen sopimus tuo myös ensimmäistä kertaa naisten jalkapallon Afrikan-mestaruuskilpailut sekä CAF Mestarien liigan suorina lähetyksinä myös suomalaisten jalkapallofanien ulottuville.

Kamerunissa järjestettävät jalkapallon Afrikan-mestaruuskilpailut CAF TotalEnergies Africa Cup of Nations alkavat 9. tammikuuta. Kilpailuihin osallistuu 24 Afrikan parasta joukkuetta, ja tiedossa on lähes kuukauden ajan huippuluokan kansainvälistä jalkapalloa tunnetuilla tähtipelaajilla maustettuna. Kapteeni Riyad Mahrezin (Manchester City) luotsaama hallitseva mestari, Algeria, lähtee hakemaan kisoista jo peräti kolmatta perättäistä mestaruuttaan.

Kahdennettatoista kertaa järjestettävät naisten jalkapallon Afrikan-mestaruuskilpailut TotalEnergies Africa Women Cup of Nations järjestetään Marokossa 2.–23. heinäkuuta. Yksitoista Afrikan parasta naisten maajoukkuetta lähtee haastamaan Nigerian historiallista johtoasemaa tapahtumassa; maalla on tähänastisella taipaleellaan vain kaksi häviötä. Turnaus toimii myös karsintana FIFAn naisten maailmanmestaruuskilpailuille.

Viaplay takasi itselleen myös esitysoikeudet Afrikan korkeimman sarjatason, Afrikan Mestarien liigan (TotalEnergies CAF Champions League) seuraavaan kahteen kauteen. Turnauksen 2021/2022 pudotuspelit ovat käynnissä 11. helmikuuta – 29. toukokuuta, ja niissä pelaa kovatasoisia joukkueita ympäri Afrikan.

Peter Nørrelund, NENT Group Chief Sports Officer: “Afrikkalaiset tähtipelaajat loistavat Euroopan seurajoukkueissa, ja jalkapallon Afrikan-mestaruuskilpailut tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden seurata afrikkalaisia huippunimiä sekä tulevaisuuden kykyjä. Olemme myös ylpeitä saadessamme olla ensimmäinen suoratoistopalvelu, joka tuo naisten Afrikan-mestaruuskilpailut ja CAF Mestarien liigan Viaplay-maihin. Viaplay-katsojat yhdeksässä maassa pääsevät nyt uppoutumaan Afrikan kukoistavaan jalkapallokulttuuriin, aina Kairosta Kap Verdeen.”

Viaplay esittää myös Afrikan toisiksi korkeimman sarjatason, TotalEnergies CAF Confederation Cup -turnauksen kausina 2021/22 and 2022/23, sekä TotalEnergies CAF Super Cup 2022 -tapahtuman, jossa kohtaavat CAF Mestarien liigan ja CAF Confereration Cup voittajajoukkueet.

Afrikan maiden MM-karsinnat vuoden 2022 kisoihin ovat parhaillaan käynnissä. 130 liveottelua sisältävä turnaus on myös katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayssa.

Vastaa